Om praktische redenen werd de workshop Voeding en Fietspositionering verplaatst naar woensdag 13/04/2016 om 19u00 @KVK – Club 19

Hier inschrijven

Voeding

De workshop rond sportspecifieke voeding is gericht naar de beginnende en/of recreatieve fietser die ook hier het verschil wenst te maken. Het belang van gezonde (sport)voeding moet alvast niet meer bediscussieerd worden. De juiste voeding & vochtinname voor/tijdens en na een duurtraining heeft de laatste 10 jaar ongelofelijk aan belang ingewonnen.  In deze workshop wordt gekeken hoeveel en welke voedingstoffen we nu best innemen voor/tijdens en na training.

We weten allemaal de koolhydraten (of suikers) een belangrijke energieleverancier is in ons lichaam. Hier gaan we dan ook dieper in op het verschil tussen de verschillende soorten koolhydraten en het effect ervan op onze bloedsuikerspiegel (= de glycemische index). Na deze workshop weet je perfect of je nu moet kiezen voor een donkere of blonde Leffe na een intensieve training. De bedoeling van deze workshop is om de beginnende fietser juiste inzichten mee te geven en hen te helpen om de fabels van de feiten te onderscheiden!

Top 10 dingen om niet te eten op de fiets:

Wat wielrenners eten op de fiets:

Top 10 dingen om niet te drinken op de fiets:

Fietspositionering 

In het tweede deel rond fietspositionering gaan we in op de verschillende factoren die de correcte positie bepalen op de fiets. De fiets moet aangepast worden aan de renner en niet omgekeerd. Iedereen heeft andere afmetingen en deze zaken brengen we perfect in kaart in deze workshop.

leslie3

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *